سه شنبه، ۲ بهمن ۱۴۰۳
در کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار مطرح شد؛ رفع ابهام در شیوه محاسبه دست‌مزد ناظران بهداشتی دامپزشکی پیگیری می‌شود
۱۵ تیر ۱۴۰۱ ۰۹:۰۴
دبیرخانه کمیته حمایت از کسب‌وکار درباره رفع ابهام شیوه محاسبه مزد روزانه ناظران بهداشتی دامپزشکی در سال جاری از سازمان‌های مربوطه استعلام می‌گیرد.
01-04-12_1

شیوه محاسبه مزد روزانه ناظران بهداشتی دامپزشکی موضوع نشست اخیر کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار بود که در تاریخ 1401/04/12 با حضور نمایندگانی از از اتاق ایران، اتاق تعاون، وزارت کار،  معاونت حقوقی ریاست جمهوری، قوه قضائیه، سازمان دامپزشکی، سازمان نظام دامپزشکی، انجمن صنایع خوراک دام و طیور و آبزیان، انجمن ملی شرکت‌های زنجیره‌ای تولید گوشت و مرغ، اتحادیه مرغ تخمگذار کشور، انجمن صنعت  بسته بندی گوشت و مواد پروتئینی ایران، انجمن صنفی کشتارگاه‌های صنعتی طیور ایران، کانون سراسری انجمن‌های صنفی مسئولین فنی دامپزشکی کشور بررسی گردید. در این جلسه اعضا به این جمع‌بندی رسیدند که برای رفع ابهامات موجود در مصوبه هیات وزیران در این رابطه، استعلام‌هایی از طرف دبیرخانه کمیته طی دو روز آینده از هیات وزیران، سازمان دامپزشکی، سازمان نظام پزشکی صورت گیرد.

همچنین مقرر شد همراه این استعلام، درخواست شود تا زمان تعیین تکلیف نهایی موضوع، ضرب‌الاجل تعیین شده برای انعقاد قراردادهای جدید بین واحدهای تولیدی با مسئولان فنی و بهداشتی، تمدید شده و برای پروانه فعالیت مسئولین فنی و پروانه بهداشتی واحدها هم مشکلی پیش نیاید.

شیوه محاسبه مزد روزانه مسئولین فنی بهداشتی دامپزشکی، موضوعی است که ابتدای سال جاری به استناد نظریه مشورتی  اداره روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دست‌خوش تغییر شده و بر این اساس، به جای اینکه مانند گذشته ضرب ضرایب موجود در حداقل مزد روزانه برای تعیین میزان دستمزد ملاک قرار گیرد، مجموع ضرایب ملاک پرداخت قرار می‌گیرد که از سوی بخش خصوصی، نمایندگان انجمن‌ها، تشکل‌های خوراک دام و طیور و تولیدکنندگان گوشت و مرغ مورد انتقاد است.

بر اساس اظهارات محسن عامری، مدیر اجرایی کمیته حمایت از کسب‌وکار شیوه محاسبه حقوق و دستمزد ناظران فنی و بهداشتی  مذکور در مصوبه هیات وزیران در سال جاری تغییر کرده و شاهد اختلاف ۷ میلیونی بر اساس فرمول تعیین شده بین آنچه نظر دولت است و آنچه از طرف فعالان اقتصادی مطرح می‌شود، هستیم.

او تصریح کرد: طبق این مصوبه مزد روزانه مسئول فنی بهداشتی با لحاظ ضرایب مدرک تحصیلی، سختی کار و منطقه‌ای در حداقل مزد روزانه مصوب شورای عالی کار درهر سال تعیین می‌شود. در این رابطه فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان معتقدند باید ضرب ضرایب تعیین شده ملاک عمل باشد؛ اما طبق استعلام رئیس سازمان نظام پزشکی از مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، این‌گونه مطرح شده که ابتدا باید ضرایب هر جدول در حداقل حقوق ضرب شود و سپس حاصل‌ضرب‌های به دست آمده با هم جمع شوند. البته در انتهای این نامه ذکر شده که این نظر مشورتی اداره کل است.

عامری ادامه داد: به این ترتیب اختلاف محاسبه مزد ماهانه مسئول فنی بهداشتی بر اساس دو فرمول مورد نظر، حدود ۷ میلیون ۸۰۰ هزار تومان(معادل ۵۹ درصد) است که رقم قابل ملاحظه‌ای است.

در این رابطه اصغر آهنی‌ها، نایب‌رئیس کمیسیون مالیات، کار و تامین اجتماعی که نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار نیز هست، نظر فعالان اقتصادی نسبت به موضوع را قابل دفاع‌تر دانست و با توجه به ماهیت جداول، ضرب ضرایب را دقیق‌تر و متناسب با روح حاکم بر این مصوبه ارزیابی کرد.

او پیشنهاد داد: تفسیر دقیق‌تر را از مراجع ذی‌صلاح دریافت شود.

در این بین نمایندگان انجمن‌ها و تشکل‌های خوراک دام و طیور و تولیدکنندگان گوشت و مرغ معتقدند شرایط کاری در سال جاری نسبت به سال‌های قبل سخت‌تر بوده و واحدهای تولیدی تنها با حدود ۳۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کنند. این در وضعیتی است که به یکباره در سال جاری با افزایش قابل توجهی در هزینه حقوق و دستمزد مواجه شدند و در کنار آن شیوه محاسبه هم تغییر کرد و میزان افزایش‌ها را بیشتر کرده است. بنابراین آنها خواستار اصلاح شیوه محاسبه و بازگشت به روش ضربی هستند.  

در ادامه جلسه موافقان روش جمعی و نظریه اداره روابط کار وزارت کار از جمله نمایندگان وزارت کار، سازمان نظام دامپزشکی و کانون سراسری انجمن های صنفی مسئولین فنی دامپزشکی کشور بیان نمودند که ضریب در جهت کمک و  تقویت و افزایش حقوق می باشد  و در برخی از استان‌ها نیز این روش در طی سالیان گذشته استفاده شده است. مشکل پیش آمده ناشی از ابهاماتی است که در متن مصوبه هیات وزیران وجود دارد ولی تفسیر ما این است که با توجه به متن مصوبه ابتدا با حداقل دستمزد در ضرایب، ضرب شود و نتیجه آن ها با هم جمع گردند. در مصوبه هیات وزیران، مزد مسئول فنی از 3 قسمت تشکیل شده است که یکی مربوط به مدرک تحصیلی است و 2 عامل دیگر انگیزشی می باشد که افراد تشویق به کار در مناطق دورتر هم شوند که به نظر می رسد مزد 3 جزء دارد و ضریب هر جز می بایستی به صورت مجزا در حداقل مزد روزانه ضرب شود و بعد در نهایت جمع گردد ؛ بنابراین هر کدام از ضرایب تاثیر مجزا دارن همچنین طبق ماده 34 قانون برنامه ششم توسعه، مسئولین فنی بهداشتی بر اساس شرح وظایف ابلاغی از سوی سازمان دامپزشکی کشور به شرط سببیت در صورت قصور یا تقصیر مسؤول می باشند که ممکن است که در دادگاه ها محکوم شوند که نیازمند هزینه هایی از جمله هزینه وکیل و ... می باشد، لذا مسئول فنی با دیگر کارکنان آن واحد متفاوت است.

سپس سعید صادقی، نماینده سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت روش محاسبه از سال 1390 تا 1393 با توجه به بخشنامه های سازمان دامپزشکی کشور، به روش ضربی بوده است و با توجه به ضرایب، هرساله سازمان دامپزشکی اعدادی را اعلام می‌نموده است، به طور مثال 20 درصد بر روی حقوق و دستمزد اثر گذاری وجود دارد. پس از سال 93 دیگر عددی اعلام نشده است ولی باز هم با توجه به بخشنامه های سازمان دامپزشکی کشور، مزد روزانه مسئول فنی بهداشتی کارخانجات مشمول، به شکل ضربی محاسبه شده است. ضمن آنکه سازمان دامپزشکی کشور مجدداً از اداره روابط کار و جبران کار وزارت کار در این خصوص استعلام نموده است و در این نامه نحوه محاسبه مدنظر سازمان دامپزشکی را همان روش قبلی ضربی اعلام کرده است، لیکن تاکنون پاسخی از این اداره اعلام نشده است که می‌توان با استناد به شرایط موجود پیشنهاد استعلام از مراجع بالاتر را مطرح کرد.

در این راستا مهرداد عارضی، نماینده قوه قضاییه این تغییر بعد از ۱۰ سال را منوط به یک استدلال قوی می‌داند که به نظر می‌رسد چنین استدلالی وجود ندارد.

به اعتقاد او استعلام درباره هر مصوبه باید از مرجع اصلی و قانونی آن صورت گیرد و این بدعت بدی است که نظر مشورتی یک مدیرکل، ملاک عمل قرار گیرد و این موضوع بدون شک از سوی قوه قضائیه پیگیری خواهد شد.

در نهایت، اعضای کارگروه به این جمع‌بندی رسیدند که به منظور رفع ابهامات موجود، دبیرخانه کمیته حمایت از کسب‌وکار، ظرف دو روز آینده از هیات وزیران، سازمان دامپزشکی و سازمان نظام پزشکی استعلام بگیرند و در نشست پیش‌روی شورای گفت‌وگو این موضوع را دنبال کنند.

همچنین مقرر شد در کنار استعلام، درخواست شود ضرب‌الاجل تعیین شده برای انعقاد قرارداد جدید بین  واحدها با مسئولان فنی بهداشتی تمدید شود و مشکلی برای تمدید پروانه‌های مسئولین فنی و پروانه های بهداشتی واحدهای تولیدی پیش نیاید تا زمانی که پاسخ استعلام‌ها اعلام شود.

 

تعداد کلیک: ۵۸۹
میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده :
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  

  
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه کمیته موضوع ماده 12 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور می باشد.