سه شنبه، ۲ بهمن ۱۴۰۳
در نشست کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار مطرح شد؛ برداشت نادرست دانشگاه‌های علوم پزشکی البرز و مازندران از دستورالعمل صدور گواهی بهداشت
۲۴ دی ۱۴۰۳ ۰۸:۲۸
در نشست کارگروه کمیته حمایت از کسب‌وکار تصریح شد که دستورالعمل مرداد سازمان غذا و دارو، هیچ تغییری در پروسه نمونه‌گیری و بازرسی برای صدور گواهی بهداشت ایجاد نکرده است.

03-10-19_1

اداره کل فرآورده­های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو طی دستورالعمل شماره 675/5/52676 مورخ 1403/05/30، با استناد به نامه دیوان محاسبات کشور، مواردی را در چند بند جهت دریافت تعرفه خدمات مطابق با تعرفه­های موضوع ماده (24) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب هیات محترم وزیران به معاونت های غذا و دارو دانشگاه­های علوم پزشکی و خدمات درمانی سراسر کشور اعلام نموده است.

اعضای کمیسیون حمایت از کسب‌وکار در تازه‌ترین نشست، تغییرات بعد از ابلاغ دستورالعمل مرداد سال جاری سازمان غذا و دارو که در دو استان مازندران و البرز اتفاق افتاده و منجر به افزایش چشمگیر هزینه‌های نمونه‌گیری و بازرسی از محصولات غذایی و صادرات مواد غذایی شده است را بررسی کردند. در این نشست مشخص شد بخشنامه مذکور، داخلی بوده و با هدف هماهنگ‌سازی سامانه‌های داخلی سازمان، ابلاغ شده است.

در این بین تأکید شد که دانشگاه‌های علوم پزشکی دو استان البرز و مازندران در عملکرد خود به استناد دستورالعمل 30 مرداد، دچار اشتباه شدند چراکه این دستورالعمل هیچ تغییری در روند صدور گواهی بهداشت، اعمال نکرده است.

از سوی دیگر بنا به اظهار نماینده معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این بخشنامه توجهی به مواد 30،24، 3و 2 قانون بهبود مستمر نشده و در پایگاه قوانین و مقررات ثبت نگردیده، پیشنهاد ما این است این بخشنامه ابتدا متوقف شود و در نشست های بعدی با فعالان اقتصادی آیین نامه ماده 24 و جدول پیوست آن مورد تاکید قرار گیرد.

با این وجود بر اساس اظهارات فعالان اقتصادی این دو استان، مشخص است که از زمان اجرایی شدن این دستورالعمل، شرایط صدور گواهی بهداشت برای واحدهای صنایع غذایی تغییر کرده است و باید بایت هر محصول با وجود اینکه مشابه هم هستند به صورت مجزا، گواهی دریافت کنند. این روند، هزینه‌ها را به طور چشمگیری افزایش داده است و موجب تاخیر در صدور محصولات غذایی گردیده است.

در نهایت با توجه به اظهارات نماینده سازمان غذا و دارو و دیوان محاسبات که به دلیل شفافیت به این مسئله ورود کرده است، مشخص شد که این دستورالعمل تغییری را اعمال نکرده و دو دانشگاه علوم پزشکی البرز و مازندران دچار اشتباه شده اند. بنابراین مقرر شد لغو اجرای دستورالعمل 30 مرداد سازمان غذاودارو از طرف دبیرخانه کمیته حمایت از کسب‌وکار درخواست شود و با توجه به بررسی این موضوع از سوی سازمان غذا ودارو، فعالان اقتصادی دو استان البرز و مازندران، ظرف 10 روز آینده بازخورد خود را نسبت به شرایط و عملکرد این دو دانشگاه، اعلام کنند.

 

تعداد کلیک: ۹۰
میانگین امتیاز کاربران: 0.0  (0 رای)

امتیاز :
نام فرستنده :
پست الکترونیک : *
نظر : *
   
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500  

  
کلیه حقوق این وب سایت متعلق به دبیرخانه کمیته موضوع ماده 12 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور می باشد.